Officieel Trump-portret: niet veel soeps

Officieel Trump-portret: niet veel soeps

Jasper van Bladel 1364 0
Het officiële portret van de nieuwe Amerikaanse president Trump is gepresenteerd. En laten we het voorzichtig zeggen, we hebben weleens betere portretten gezien.

Iedere president heeft uiteraard een officieel portret nodig, zo ook Trump. Dat portret is nu gepubliceerd en het betreft een foto te zijn waarop hij streng en kordaat in de camera kijkt met op de achtergrond een Amerikaanse vlag en een deel van het Witte Huis. De foto is gemaakt met een Canon 1Ds Mark III en met een tele-objectief: de Canon 70-200mm f/2.8L IS. Op 145mm. 

Kan beter

Het mag duidelijk zijn, wij van DIGIFOTO Pro zijn niet echt overtuigd van deze foto. We hebben zowel technisch als esthetisch wel eens betere foto’s gezien. Zijn hoofd is scherp, maar zijn pak niet. Het Witte Huis staat een tikje scheef en is overigens ook niet echt wit te noemen. Het Blauwe Huis zou beter passen in deze.

Waarom ze deze foto hebben gekozen is ons niet duidelijk? En er is nog iets: de onderkin van Trump is niet helemaal afwezig op het portret. De fotograaf had er misschien ook nog voor kunnen zorgen dat de onderkin van Trump niet op het presidentiele portret terecht zou komen, zou je zeggen. Want daar was hij nu juist zo furieus over.

Toch is voor deze foto gekozen. Maar goed, dit portret is natuurlijk niet het enige twijfelachtige aan het presidentschap van Donald Trump. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper