'Oerpaparazzi' Felice Quinto overleden

Redactie 552 0
Felice Quinto, ook wel bekend als de ‘koning der paparazzi’ is op tachtigjarige leeftijd overleden. Quinto was de fotograaf waar de roddeljournalist Papparazzo in de film ‘La Dolce Vita’ op is gebaseerd, waarna de term paparazzi een begrip werd.

Quinto ontdekte dat er veel geld te verdienen was met het fotograferen van beroemdheden voor roddelbladen. Hij startte zijn carrière in het nachtleven van Rome en werkte bekende paparazzitechnieken uit. Zo verstopte hij zich in de bosjes, maakte gebruik van vermommingen en lapte verkeersregels aan de laars om zijn concurrenten voor te zijn.

Opdringerigheid

De koning de paparazzi stond bekend om zijn opdringerigheid. Dat ging zelfs zo ver dat hij fotograferen van Anita Ekberg moest bekopen met een pijl-en-boogbeschieting en knietje in de mannelijke organen.

op 34-jarige leeftijd vertrok Quinto naar de Verenigde Staten om te werken voor persbureau AP. Ook tijdens deze werkzaamheden wist hij voor opschudding te zorgen toen hij in 1978 een foto wist te maken van de overleden paus Paulus VI.

Felice Quinto is op tachtigjarige leeftijd overleden in Rockville. Een longontsteking werd hem uiteindelijk fataal.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie