Obamafotografe Callie Shell geeft lezing

Julian 438 0
Callie Shell geeft op 29 maart een lezing in het Nederlands Fotomuseum. De fotografe volgende Barack Obama tijdens zijn campagne vanaf begin 2006 en bracht het leven van Obama achter de schermen in beeld.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert een lezing door Callie Shell over haar reportages van Barack Obama. Zij volgde hem tijdens zijn campagne vanaf begin 2006 en toont ons door middel van haar foto's de achterkant van het publieke leven van Obama. Haar foto’s geven een beeld van de persoon achter 'the skinny kid with a funny name'. We krijgen te zien hoe Obama is zowel op het podium als achter de schermen, met zijn vrouw Michelle Obama en hun twee dochters. Ook nu in het Witte Huis is zij diegene die hem mag fotografen. Voorheen was ze de officiële fotografe van Vice president Al Gore.

Callie Shell (1961) is geboren in Gainesville, Georgia. Zij studeerde van het College of Charlston met een BA in politieke wetenschappen af. Momenteel is zij fotografe voor het Time magazine. Tot nu toe heeft zij vijf presidentiële campagnes verslagen. Haar werk is gepubliceerd in boeken, kranten en in de grote nieuwstijdschriften over de hele wereld. Hiernaast heeft zij met haar fotoserie over Barack Obama, onder andere tijdens de 52ste editie van het World Press Photo in Rotterdam, de eerste prijs in de categorie ‘mensen in het nieuws’ gewonnen. Shell’s boek, President Obama: The Path tot the White House staat op het moment op de New York Bestsellers List.

Kaarten zijn vanaf 14 januari te koop via de website van het Nederlands Fotomuseum. Het aantal plaatsen is beperkt.

Foto © Callie Shell