Pete Souza fotografeert House of Cards

Obama-fotograaf Pete Souza fotografeert House of Cards president Underwood

Jasper van Bladel 527 0
Tussen fictie en realiteit loopt slechts een dunne scheidingslijn. Fotograaf Pete Souza, staffotograaf van voormalig president Obama, is door Netflix gevraagd om foto’s te maken van de fictionele president Frank Underwood uit de serie House of Cards.

Pete Souza was jarenlang de staffotograaf van President Obama en maakte honderdduizenden shots waarin we de voormalig president van de Verenigde Staten vaak op een andere manier leerden kennen.

Het werk van Souza is bekend en daarom vroeg Netflix hem om foto’s te komen maken voor een van hun meest populaire series: House of Cards. Het vijfde seizoen van de serie, die draait om president Frank Underwood en zijn vrouw Claire, is sinds 30 mei beschikbaar voor de kijkers.

De mooiste Obama-foto's door Pete Souza

Voormalig Witte Huis fotograaf acties op Instagram

Grens

Pete Souza volgde Underwood en zijn assistent Dough Stamper tijdens een fictioneel bezoek aan de straten van Washington. Het is prachtig om te zien hoe zijn bekende stijl, bekend van de Obama-foto’s, terug te zien in deze fotoserie. De grens tussen fictie en realiteit vervaagt, zeker als je fervent House of Cards-kijker bent. 

Foto's: Copyright Pete Souza / Netflix

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper