NUfotoprijs gewonnen door onbekende fotograaf (update)

Julian 518 0
Woensdagavond zijn in Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de NUfotoprijs. De winnende foto toont een brandweerman die een kind redt uit een brandende woning. Wie de foto gemaakt heeft, is echter onbekend.

De NUfotoprijs wordt sinds 2008 jaarlijks uitgereikt aan lezersfoto’s, ingestuurd op de website NUfoto.nl. Dit jaar bestond de jury onder andere uit Martijn Beekman, Robin Utrecht en Govert de Roos. Ook lezers van NU.nl en NUfoto.nl konden stemmen op hun favoriete foto. De winnende foto's zijn te bekijken op de populaire nieuwswebsite.

"Ondanks dat de foto wat onscherp is, is het een prachtig beeld", oordeelt de vakjury unaniem over de winnende plaat. "Juist die onscherpte maakt de foto spannend. Een echte nieuwsfoto."
Wie het beeld gemaakt heeft is vooralsnog onbekend. NU.nl hoopt door alle media-aandacht rond de uitreiking alsnog de maker te achterhalen.


Foto: NU.nl / Stijn van Jaarsveld

Update: De maker van de winnende foto heeft zich intussen gemeld. Stijn van Jaarsveld woont momenteel in Nieuw-Zeeland en werd getipt door vrienden en familie die zijn foto herkenden. Jaarsveld wint onder andere een cheque van 700 euro, te besteden in een online fotowinkel.