Nude Yoga Girl: naakte yogafoto's

Nude Yoga Girl: naakte yogafoto's

Nadja Geskus 7950 0
Eind 2015 verscheen Nude Yoga Girl op Instagram en inmiddels heeft ze al honderdduizenden volgers. Haar profiel is precies wat haar naam doet verwachten; een vrouw die naakt yogaposes doet.

Het lijkt echter op geen enkel andere Instagram-account over yoga. Haar profiel bestaat uitsluitend uit zwart-wit foto’s van de 25-jarige vrouw. Zelf is ze ook fotograaf en haar vriend helpt haar met het maken van de yogafoto’s. Alle foto’s zijn rustig en smaakvol, er zijn geen afleidende factoren in de foto’s. Soms draagt ze schoenen of sieraden, waar de credits ook bij worden vermeld.

Nude Yoga Girl blijft graag anoniem, maar schuwt het contact met haar volgers allerminst. Dat is onder meer te zien aan haar titels en tags. Veel fans waarderen haar om haar sportiviteit, fotografie en haar openheid over yoga.

Dagelijks beoefent ze yoga. Meestal thuis, maar soms ook in studio’s. Via internet volgt Nude Yoga Girl ook lessen. Het gaat meer om het gevoel wat je van binnen krijgt, dan om de flexibiliteit en dat is waar Nude Yoga Girl haar inspiratie uit haalt.

Fotografie aan huis

Zo’n 4 jaar geleden begon Nude Yoga Girl als fotograaf. Sindsdien is ze zeer gepassioneerd over fotografie en Photoshop. Voor haar Instagram Photoshopt ze echter alleen het noodzakelijke weg, zoals tepels. De foto’s worden gemaakt in een klein atelier aan huis. Zij stelt alles in en vervolgens vraagt ze haar vriend om de foto te nemen zodra ze in haar houding staat. De foto’s zijn zwart-wit om het zo eenvoudig en minimalistisch mogelijk te houden. Ook is het makkelijker om de intieme delen weg te werken in de schaduwen op deze manier.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja