Interessante docu over een bijzondere fotograaf

Nu op Netflix: Harry Benson – Shoot First

Redactie DIGIFO... 729 0
De kans dat je nog nooit een foto van Harry Benson hebt gezien is zeer gering. Benson volgde de Bealtes tijdens hun eerste tour in de VS, heeft verschillende Amerikaanse presidenten gefotografeerd en maakte legendarische foto's van bokslegende Muhammed Ali. De documentaire over zijn werk en leven is nu te bekijken op Netflix.

De documentaire Harry Benson – Shoot First verscheen eind vorig jaar en schetst een goed beeld over het enerverende leven van de 87 jarige fotograaf. In de documentaire komen veel beroemdheden aan het woord die Benson in de afgelopen jaren heeft geportretteerd, maar wordt ook aandacht gegeven aan het rapportagewerk dat Benson heeft gemaakt.

Lees ook: Mustsee: Netflix-show voor fotografen

Harry Benson

Harrt Benson is een Schotse fotograaf die bekendheid wierf toen hij in 1964 werd gevraagd om de eerste tour van de Beatles in de Verenigde Staten te documenteren. In deze dagen wist hij een heel persoonlijk en intiem beeld te schetsen van wereldsterren die eigenlijk nog kleine jongetjes waren. De foto van de Beatles die op een hotelkamer een kussengevecht houden is opgenomen in de 100 belangrijkste foto's geselecteerd door TIMES Magazine.

Verder heeft Bensons bijzonder rapportagewerk gemaakt. Zo heeft hij leden van de Ku Klux Klan geportretteerd, de IRA van binnenuit gefotografeerd en oorlogsreportages gemaakt in Bosnië en Irak.

Kijk voor meer informatie over Harry Benson op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie