Nu al een firmware-update voor GoPro Hero4 Black en Silver

Julian 1842 0
De nieuwe GoPro Hero4-actioncams zijn nog maar net gelanceerd, maar nu is er al een firmware-update beschikbaar. De update brengt nieuwe functies en verbeterde beeldkwaliteit naar de Black- en Silver-uitvoeringen van de GoPro Hero4.

Eind september introduceerde GoPro de nieuwe Hero4-actioncams. Voor de twee topmodellen, de Black- en Silver-uitvoering is nu al een firmware-update beschikbaar. Hoewel je zou verwachten dat zo'n snelle update enkel wat foutjes oplost, bevatten de updates een flinke lijst aan vernieuwingen en verbeterpunten.

GoPro Hero4 line-up

Nieuw is een optie voor automatische sluitertijd in de Night Lapse-mode. In dezelfde stand kun je nu gebruikmaken van 'Continuous interval'. Volgens GoPro zorgt de update bovendien voor scherpere beelden in diverse videostanden.

Meer prestatieverbeteringen zijn er in de vorm van kortere 'shutter lag' in de time-lapse-modus, geoptimaliseerde automatische belichting voor time-lapes met intervallen 0,5 en 1 seconde. Ook kun je sneller bestanden overzetten van de camera naar de computer na de update.

Tot slot is er nog een flinke lijst met verbeteringen bij het gebruik van de GoPro's. Swipen op het lcd-backpack moet bijvoorbeeld makkelijker gaan. Ook zijn er een aantal bugs opgelost. Een volledig overzicht van de vernieuwingen in de firmware-updates vind je op de website van GoPro, ook vind je hier de instructies voor het updaten van je actioncam.