NS exposeert foto’s Zilveren Camera

Redactie 862 0
We kondigden het al eerder aan, maar nu kan het echt: de winnende foto’s van de Zilveren Camera bekijken terwijl je op weg bent naar je reisbestemming. Winnaar Evert-Jan Daniels opende vorige week de expositie op station Den Haag Centraal.

De Nederlandse Spoorwegen stellen de komende tijd de winnende nieuwsfoto’s tentoon op verschillende NS-stations. Op station Amsterdam Centraal was al sinds eind vorig jaar een tentoonstelling te zien van de beelden die in 2009 de prijs ontvingen. Deze foto's worden nu omgewisseld met de recente winnaars.

Podium NS

Op de stations wordt een selectie afbeeldingen op groot formaat geëxposeerd en daarnaast kun je via een digitale presentatie een overzicht van alle winnaars bekijken. De NS zijn volgens het persbericht blij met het initiatief: ‘NS stelt haar stations graag beschikbaar als podium voor deze mooie en indrukwekkende foto's. Het station kan veel méér zijn dan alleen een vertrek- of aankomstplaats. We zien een station als dé ontmoetingsplek om nieuwe ervaringen op te doen, om aangenaam te wachten, om even tot rust te komen en om cultuur te ontdekken. Een podium waar kunst- en cultuuruitingen een aanleiding kunnen zijn voor spontane ontmoetingen en het opdoen van nieuwe ervaringen.’

In de toekomst

Dat het niet om een eenmalig initiatief gaat is inmiddels bekend. De NS zijn namelijk een driejarige samenwerking aangegaan waarmee ze afspraken ook de komende drie jaar het winnende werk van de Zilveren Camera te exposeren.

Reis mee

Zelf zien hoe het er uitziet? Tot 24 februari kun je ze zien op Den Haag Centraal, daarna reist de tentoonstelling door naar het station van de hoofdstad. In maart reist de tentoonstelling naar Amersfoort om tot slot in april te Leiden te eindigen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie