NRC komt met eigen 'Big Picture'-blog

Julian 583 0
In een email doet Chef Internet Ernst-Jan Pfauth van het NRC de nieuwe digitale strategie uit de doeken. Nieuwsberichten moeten worden voorzien van grote foto's en ook komt er een Nederlandse variant van 'The Big Picture'.

De volledige email, gericht aan alle medewerkers van het NRC, is op het weblog van de krant te lezen. Het afgelopen jaar heeft de NRC-website verlies gedraaid, een nieuwe digitale strategie moet daar verandering in brengen.

Grote foto's

Pfauth wil van nrc.nl een vernieuwde gratis nieuwssite maken. Beeld gaat hierbij een belangrijke rol spelen. Bij nieuwsberichten moeten grote foto's komen en daarnaast staat een Nederlandse variant van 'The Big Picture'-blog in de planning. The Boston Globe begon twee jaar geleden met deze fotoblog, die al snel uitgroeide tot één van 's werelds populairste blogs.

Het concept blijft hetzelfde. Een fotoredacteur maakt een aantal keer per week een fotoselectie bij het nieuws, "Groot beeld, zonder opsmuk", aldus Pfauth. Wanneer de Nederlandse Big Picture-blog van start gaat is nog niet bekend.