Nppa maakt namen Photojournalist of the Year bekend

NPPA maakt namen Photojournalist of the Year bekend

PieterMolenaar 563 0
De National Press Photographer’s Association (NPPA) heeft de Australische fotograaf Daniel Berehulak uitgeroepen tot Photojournalist of the Year in de categorie 'Large Markets', terwijl Scott McIntyre er met dezelfde titel voor 'Small Markets' vandoor gaat.

De NPPA maakt voor de benoeming van 'fotojournalist van het jaar' onderscheidt tussen kranten en publicaties met een oplage van meer dan 100.000 stuks (Large Markets) en uitgaves met een oplage minder dan 100.000 exemplaren (Small Markets). Vandaar dat twee fotojournalisten de prestieuze vakprijzen in ontvangst mogen nemen.

Berehaluk

Daniel Berehulak zegt zich zeer vereerd te voelen voor de erkenning van zijn portfolio dit jaar door de jury van de NPPA. "Ik prijs mij gelukkig dat ik de mogelijkheid had contact te leggen met mensen en hun verhalen te delen met de wereld", aldus Berehaluk tegenover News Photographer. De fotograaf werd onder meer uitgekozen voor zijn fotojournalistieke werk in Nepal na de aardbeving, die aan 8000 mensen het leven kostte.

Berehulak begon in 2000 met fotografie en werd in 2005 vaste fotograaf voor Getty Images in London. Momenteel is hij in New Delhi gevestigd.

McIntyre

Scott McIntyre werd in 2014 en 2015 al genomineerd voor de prijs, maar greep er toen net naast. Driemaal bleek echter scheepsrecht. McIntyre denkt de benoeming te danken te hebben aan de diversiteit van de verhalen in zijn portfolio. Zo liep hij al vijf jaar rond met het verhaal over de 'stone crabbers' in zijn achterhoofd en stond zijn portfolio dit jaar vooral in het teken van alles dat met Florida te maken heeft. "Het is uniek vergeleken met mijn portfolios in het verleden", aldus McIntyre.

McIntyre is geboren en getogen in Louisiana en studeerde in 2010 af aan de Western Kentucky University als fotojournalist. Sinds 2011 heeft hij Napels als uitvalsbasis.