Novum Nieuws neemt fotopersbureau WFA over

Redactie 1362 0
Het fotopersbureau WFA (Werners Foto Agentschap) is overgenomen door persbureau Novum Nieuws. Dat bevestigt directeur van Novum Bram Bloemberg tegenover Villamedia. Het fotografenbestand wordt meegenomen naar de nieuwe werkgever.

Het werk van zo'n tweehonderd freelance fotografen die aangesloten zijn bij WFA wordt voortaan aangeboden aan de klanten van Novum. Daarbij houdt de oprichter en directeur van WFA, Etienne Werner, een minderheidsaandeel en wordt hij chef van de fotoredactie bij Novum. De werknemers van WFA verhuizen begin november wel van Den Haag naar Amsterdam, waar Novum gevestigd is. Volgens Bloemberg gaan er geen banen verloren en komt er op termijn zelfs werkgelegenheid bij, zo zegt hij tegen Villamedia.

Verkoop

Reden voor de verkoop is de moeilijke positie van het WFA als gevolg van een teruglopende omzet. In 2009 kregen fotografen bijvoorbeeld maar de helft van hun gevraagde tarief uitgekeerd. Door de overeenkomst is het voortbestaan van de diensten van WFA gewaarborgd. Novum ziet de aankoop dan ook als een aanvulling op haar diensten.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie