Novoflex komt met Nikon-G naar EOS-adapter

Julian 1212 0
Novoflex brengt in samenwerking met 16-9.net een slimme adapter uit, waarmee Nikon G-objectieven zonder diafragmaring op Canon EOS-camera’s gebruikt kunnen worden. Het diafragma is in te stellen met een mechanische hendel.

Nikon naar Canon EOS-adapters zijn niks nieuws. De meeste adapters zijn echter niet geschikt voor nieuwe Nikon G-objectieven. Deze hebben geen handmatige diafragmaring en kunnen met een gewone adapter dus enkel ‘wijd open’ gebruikt worden.

16-9.net adapter

Door een mechanische constructie aan de adapter te bevestigen kan alsnog het diafragma gewijzigd worden bij gebruik van Nikon G-objectieven. 16.9.net verkocht een dergelijke adapter al sinds 2007. De eerste twee versies waren echter gemodificeerde adapters van andere fabrikanten en werden op kleine schaal aangeboden.

De adaptermakers zijn een samenwerking aangegaan met  het Duitse Novoflex, waardoor de ‘V3’ adapter op grote schaal aangeboden kan worden. Versie 3 moet een einde maken aan voorraad problemen en wachtlijsten.

Prijs

De Novoflex EOS/NIK-NT adapter kost 160 Briste ponden. Voor 30 pond extra kan een optionele ‘AF-confirmation’ chip geïnstalleerd worden.