NOVOFLEX komt met de MagicBall Free

NOVOFLEX komt met de MagicBall Free

Jasper van Bladel 1934 0
De NOVOFLEX MagicBall is al jaren een statieflop met een uitzonderlijk ontwerp. Na 20 succesvolle jaren, is het volgens de fabrikant tijd om de MagicBall verder te evolueren. Ze komen met de MagicBall Free, waarbij je de bal uit de behuizing kunt halen.

Dankzij de nieuwe omgekeerde behuizing krijgen fotografen nu een enorm aanpassingsbereik van ongeveer 240°. Het pannen van de camera van liggend naar staand formaat is op elk gewenst moment mogelijk, zelfs zonder een perfect uitgelijnd statief. Het hoogtepunt van de NOVOFLEX MagicBall FREE krijg je echter pas wanneer je de bal uit zijn behuizing haalt. 

Panning

Volgens importeur Transcontinenta ondersteunt de statiefkop de fotograaf nu in alle mogelijke opnamesituaties. Samen met de NOVOFLEX Guide Shell en ondersteunende éénpoot is het zo mogelijk om opnamen te maken met gelijktijdige stabilisatie, zowel rechtstreeks op het lichaam, als op een verscheidenheid van mogelijke oppervlaktes. Panning tijdens video-opnames zijn nu mogelijk zonder dure video rig systemen. Voor een gemakkelijke toegang tot het systeem is er de kleine BF SET bestaande uit de bal zelf, de Guide Shell en éénpoot.

De prijs voor de NOVOFLEX MagicBall FREE Set, inclusief MagicBall FREE, Guide Shell en éen statiefpoot, is € 293,00.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper