Novoflex komt met adapters voor Samsung NX

Julian 506 0
Novoflex heeft een flink aantal adapters aangekondigd waarmee allerlei objectieven op de Samsung NX10 gebruikt kunnen worden. Naast kleinbeeldadapters komen er ook verloopstukken voor middenformaatobjectieven.

Samsung gebruikt een nieuwe lensvatting op de NX10. Het objectievenaanbod is dan ook nog enigszins beperkt. Wil je gebruik maken van je huidige objectieven, dan heeft Novoflex wellicht een oplossing in huis.

De fabrikant komt met een flinke waslijst aan adapters voor allerhande objectieven. Niet alleen voor Canon FD (geen EOS), Nikon, M-42, Contax, Yashica, Leica R, Minolta, Sony, Pentax en Olympus-objectieven is een adapter beschikbaar, ook voor middenformaatobjectieven heeft Novoflex een oplossing.

Een Canon EF-adapter ontbreekt, gezien bij deze objectieven het diafragma elektronisch bediend wordt. De adapters werken enkel mechanisch, een EF-adapter zou alleen foto’s bij volledig open diafragma mogelijk maken.

Prijs en beschikbaarheid

Prijzen voor de kleinbeeldadapters varieren van 89 voor de M42-adapter tot 169 euro voor bijvoorbeeld de Nikon of Sony-adapter. Wil je Hasselblad, Mamiya 645 of Pentax 67-objectieven op de compacte Samsung NX10 gebruiken dan ben je zo’n 240 tot 350 euro kwijt. Naar verwachting zijn de adapters eind april verkrijgbaar.