NOVOFLEX elektronische adapter voor Leica SL

NOVOFLEX elektronische adapter voor Leica SL

Jasper van Bladel 691 1
Op de Photokina introduceert NOVOFLEX de tweede elektronische adapter voor de Leica SL camera, waarmee zo goed als alle elektronische functies van het objectief worden overgedragen naar de Leica SL camera.

De NOVOFLEX SL/NIK objectiefadapter is speciaal ontworpen voor gebruik van de huidige Nikon E-type NIKKOR objectieven met een elektromagnetisch diafragma. Op dit moment zijn 13 Nikon E-type NIKKOR-objectieven en teleconverters compatibel met de SL/NIK adapter. Dit omvat objectieven met vaste brandpunt, zoom en twee tilt / shift-objectieven. De elektronische Leica SL adapter ondersteunt de volgende functies: Autofocus, diafragma controle, AF/MF mode , scherptediepte indicatie bij MF, doorgeven van EXIF gegevens van diafragma en brandpuntsafstand Bij het gebruik van grote en zware Nikon AF objectieven wordt de nieuwe NOVOFLEX ASTAT-CN statiefadapter aangeraden, om de body en bayonet te ontlasten.

Importeur Transcontinenta meldt dat de prijs voor de NOVOFLEX SL/NIK adapter € 609,00 bedraagt.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van RHBoks

als de 24/1.4 , 35/1.4 , 85mm/1.4en 105/1.4 functioneren op de Leica SL body is dit echt goed nieuws . en uiteraard de 24-70/2.8 alsmede de 70-200/2.8