Novo komt met filters van saffierglas en Gorilla Glass

Julian 1303 0
Novo, een nieuwe fabrikant van filters, kondigt uv- polarisatie- en nd-filters aan die zijn gemaakt van saffierglas en Gorilla Glass. Volgens Novo zijn de filters niet alleen zeer duurzaam, maar ook de dunste ter wereld.

Op de website van Novo is op moment van schrijven nog geen informatie te vinden over de nieuwe filters, maar op dpreview.com is een persbericht te zien met alle details.

Saffierglas

De Novo Sapphire UV-filters zijn gemaakt van saffierglas, een materiaal dat veel harder en krasbestendiger is dan gewoon glas. De filters zijn verwerkt in een frame van messing met een dikte van 2,38mm. Volgens Novo zijn het daarmee 's werelds dunste filters.

Novo Sapphire UV

Endura UV & Protector

Naast de Sapphire UV-serie verschijnen de Endura UV & Protector-filters, die gebruikmaken van Gorilla Glass. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor de schermen van smartphones en is eveneens krasbestendig. Ook deze filters hebben een messing frame van 2,38mm.

Endura Circular PL en Vari ND

Ook komt Novo met circulaire polarisatie- en variabele nd-filters in de Endura-serie. Voor deze filters maakt de fabrikant gebruik van glas van de Japanse Asahi Glass Co. De Endura Circular PL-filters hebben een dikte van 3,5mm, de Vari ND-filters zijn 6mm dik.

Formaten en prijzen

Alle filters van Novo worden voorzien van water- en olieafstotende coatings en zijn kras- en vlekbestendig. De stevige filters komen beschikbaar in maten van 40mm tot 82mm. Novo vraagt voor de Sapphire UV-filters prijzen van 60 tot 120 pond.

Of en wanneer de Novo-filters in de Benelux op de markt komen is nog niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk zullen de filters op de Photography Show 2015 voor het eerst getoond en verkocht worden. Dit evenement vindt plaats van 21 tot 24 maart in Birmingham.