Noorderlicht start fotografieproject over suiker

Redactie 756 0
Er zijn veel onderwerpen te bedenken voor fotografieprojecten, maar het projectbureau van Noorderlicht heeft een wel heel originele gevonden: suiker. Dit product staat namelijk centraal in hun fotografische onderzoek naar globalisering.

Noorderlicht is dit jaar gestart met het nieuwe fotografieproject The Sweet and Sour Story of Sugar. Binnen dit project wordt op één product gefocust dat centraal staat voor de 'global economy': suiker. Vanaf het koloniale tijdperk tot het begin van de twintigste eeuw heeft de handel in deze grondstof namelijk het gezicht van de globalisering bepaald, aldus Noorderlicht.

Zwaartepunt

Het zwaartepunt van het fotografische onderzoek ligt bij de suikerproductie in Nederland en haar voormalige koloniën Suriname, Indonesië en Noordoost-Brazilië. Na ingrijpende hervormingen binnen de Europese Unie in 2006 heeft iedere markt een eigen karakter gekregen, die Noorderlicht graag belicht zou zien. Zij nodigen fotografen dan ook van harte uit werk dat gerelateerd is aan het onderwerp, zowel los als in serie, in te sturen voor het project. 

Op de website van Noorderlicht is meer informatie te vinden over het project, naast een aantal punten waar de nadruk op zal komen te liggen. Hierbij kun je denken aan de leef- en werkomstandigheden in de voormalige koloniën, het landschap en de architectuur van de industrie of aan de lokale tradities die om de suikerproductie heen hangen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie