‘The leathermen of Pakistan’

NOOR pop-up tentoonstelling ‘The leathermen of Pakistan’

Fabienne Keijzer 1672 2
Op dinsdag 20 december organiseren fotocollectief NOOR, Oxfam Novib en SOMO een pop-up tentoonstelling in het Humanity House in Den Haag. NOOR-fotograaf Asim Rafiqui reisde naar Pakistan en legde daar de beroerde arbeidsomstandigheden in de leerindustrie vast.

‘The leathermen of Pakistan’

Leer is erg belangrijk voor Pakistan, de export ervan vormt namelijk ongeveer 5,4 procent van de totale export van het land. Het geproduceerde leer komt terecht in kleding en accessoires voor de Amerikaanse en Europese markt. In Pakistan werken ongeveer 500.000 mensen in de leerlooierijen en fabrieken. Deze mensen doen vaak gevaarlijk werk onder enorm beroerde arbeidsomstandigheden. Zo worden er zware chemicaliën en machines gebruikt zonder voldoende bescherming voor de werknemers. De dagen zijn ontzettend lang en verdienen niet genoeg om rond te komen.
NOOR pop-up tentoonstelling

NOOR-fotograaf Asim Rafiqui

Voor Oxfam Novib en SOMO reisde NOOR-fotograaf Asim Rafiqui af naar Pakistan waar hij de vreselijke werkomstandigheden van de arbeiders in de leerindustrie in beeld bracht. Hij maakte er zowel foto’s als video’s. Deze beelden worden dinsdag 20 december getoond in het Humanity House in Den Haag. Naast een multimedia presentatie zal er ook een onderzoekster van SOMO, Martje Theuws, spreken over de Pakistaanse leersector.
De pop-up tentoonstelling is van 16:00 tot 18:00 uur in het Humanity House aan de Prinsegracht 8 in Den Haag. Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op de website van SOMO.

Lees ook: Afghaans meisje uit foto Steve McCurry gearresteerd

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Jan de Boef

Aanstaande dinsdag 20 december?

afbeelding van Fabienne Keijzer

Ja :-) Meer info en het programma: https://www.somo.nl/nl/the-leathermen-of-pakistan/