Nooit meer je cameratas afdoen met de Wolffepack Capture

Nooit meer je cameratas afdoen met de Wolffepack Capture

Senta Bemelman 2378 2
Voor de fervente straat-en reisfotografen is de nieuwe cameratas, de Wolffepack Capture, een onmisbaar accessoire. Door een handig systeem hoef je de rugtas namelijk niet meer onhandig over een schouder te bungelen voor een snelle foto.

In 2014 werd Wolffepack via Kickstarter op de markt gebracht. Ongeveer twee jaar later verrat het bedrijf met de Capture cameratas. Op het oog lijkt het een gewone rugzak, maar achter dit brave uiterlijk gaat een flink staaltje denkwerk schuil. Je draait de rugzak in een handbeweging voor je, zonder deze af te doen. In de onderstaande video zie je hoe de oprichters het onderste uit de kan halen op het gebied van organisatie. Dit doen zij onder andere door een aparte houder, ookwel pod genoemd, voor de DSLR en fotografie-accessoires.

Organisatiewonder

Het aparte camera-tasje past moeiteloos in de rugzak past en die zo ingedeeld is dat de DSLR al in actiehouding klaar ligt bij het openritsen. Een groot voordeel van de Wollfepack Capture is dat deze ook ruimte biedt voor reguliere accessoires en benodigdheden zoals een powerbank, telefoon, agenda en eten. Met vakjes voor ieder object, zelfs pennen.

Daarnaast heb je drie mogelijkheden om de tas in te delen. Je kunt de Camera pod in het bovenste gedeelte laten. Dan kun je de voorkant openritsen en onderin andere accessoires bergen.  Bij de tweede optie plaats je de camera-pod juist onderin de tas. Bij de laatste optie verwijder je het scheidingselement en gebruik je de volledige ruimte.

Draagriemen

De kracht van de Wollfepack Capture zit ook in de speciale draagriemen. De manier waarop een van de draagriemen bevestigd zit, zorgt ervoor dat de cameratas gemakkelijk van de schouder naar voren glijdt. 

Doordat de geïntegreerde draagriem losgekopped wordt, komt de cameratas in een vloeiende beweging naar voren. Je bevestigt de draagriemen van de rugzak na gebruik even makkelijk als bij het ontkoppelen.

Beschikbaarheid en prijs

De Wolffepack Capture heeft nog enkele dagen voordat het kickstarter-project gesloten wordt. Maar heeft het originele doel van $20.000 dubbeldwars overschreden.  Wanneer het product beschikbaar is, blijft nog onduidelijk. Op Kickstarter schat ontwikkelaar David Wolffe in dat de Capture cameratas rond november 2016 in de laatste productiefase zit. Verwacht wordt dat de cameratas $150 kost (omgerekend: €135, 63)

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Ton van den Boom, Tilburg

Prachtige en handige tas.
Waar is die tzt te verkrijgen.
Ik wil er zeker eentje aanschaffen!

afbeelding van Ton van den Boom, Tilburg

Beste Senta,
Is deze tas intussen al verkrijgbaar op de Nederlandse markt???
Hoor graag even van je!

Vr.gr.
Ton van den Boom
ajmvdboom@home.nl