Nominaties Zilveren Camera bekend

sanne 2425 2
De nominaties voor de Zilveren Camera 2012 zijn bekend. Op sociale media worden de gelukkige fotografen gefeliciteerd door vrienden en collega's. Terecht, maar we hadden toch wat meer verwacht.

Vorig jaar begonnen wij de aankondiging van de bekendmaking van de nominaties met de woorden: 'Het niveau van de inzendingen ligt, net als elk jaar, weer hoog'. Helaas kunnen we dat dit jaar niet met volle overtuiging zeggen. We hadden wat meer verwacht van het land dat bekend staat om de hoogwaardige fotografie. Gelukkig zitten er een paar ontzettend goede platen tussen die zomaar eens een eerste plek kunnen pakken.

PimRas
Foto: Pim Ras

Krachtig
Sommige foto's zijn zo goed dat we wel hadden verwacht die terug te zien in de lijst van genomineerde foto's. Zeer krachtig is bijvoorbeeld het hierboven getoonde beeld dat Pim Ras van Marianne Vos maakte. Andere nominaties hadden we vanwege de onderwerpkeuze wel verwacht. Het beeld dat Anko Stoffels schoot bijvoorbeeld naar aanleiding van de ziekenhuisopname van Prins Friso. Natuurlijk blijft er wel discussie mogelijk over het belang van het onderwerp versus het belang van de fotografie.

zc
Foto: Anko Stoffels

Uitreiking
De Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor Nederlandse fotojournalisten, wordt 20 januari uitgereikt in het Fotomuseum Den Haag waar ook alle genomineerde foto's zijn te zien. Op die dag zal naast de Zilveren Camera ook de Canon Prijs en de Nationale Portretprijs worden uitgereikt. Alle inzendingen kun je bekijken op de website van de Zilveren Camera.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Freek van velden

Daar mogen ze mee stoppen. Ons kent ons.

afbeelding van anoniem

Robbert Goddyn, houd eens op met overal je negatieve commentaar neer te plempen. Dat je niet genomineerd bent heeft misschien met de kwaliteit van je werk te doen?