Nominaties Zilveren Camera bekend

jesse kraal 2630 2
Zondag 22 januari wordt bekend wie dit jaar de Zilveren Camera gaat winnen. Voorafgaand aan die uitreiking zijn de nominaties bekendgemaakt. In elk van de acht categorieën zijn drie foto's en drie series genomineerd, behalve bij de twee documentaire categorieën, daar kon je enkel series voor inzenden.

Het niveau van de inzendingen ligt, net als elk jaar, weer hoog. We zien fraaie foto's van uiteenlopende onderwerpen als de brand bij Chemiepack in Moerdijk en de traan op de wang bij Mauro. Genomineerde fotografen zijn onder andere Koen van Weel, Joost van den Broek en Inge van Iersel. Laatstgenoemde won vorige jaar The Photo Accedemy Award en gaat er wellicht dus ook met een overwinning bij de Zilveren Camera vandoor.


Deze foto kent waarschijnlijk iedereen: een huilende Mauro, door Koen van Weel

Bijna hetzelfde

Grappig zijn twee nominaties in de categorie 'binnenlands nieuws'. Bij de enkele foto's zien we een foto van Valerie Kuypers van vogels die over de brand in Moerdijk vliegen. Ook een serie over dat onderwerp werd geselecteerd en wat blijkt? Fotograaf Arie Kievit heeft bijna dezelfde foto gemaakt. De vogels vliegen ongeveer op de zelfde plek, dus de fotografen zullen niet ver van elkaar hebben gestaan en vrijwel tegelijk hebben afgedrukt.

Alle nominaties zijn te bekijken op de website van de Zilveren Camera.


Twee keer bijna dezelfde foto, links door Valerie Kuypers, rechts door Arie Kievit

Canon Prijs en Nationale Portretprijs

Naast de Zilveren Camera zal ook de Canon Prijs en de Nationale Portretprijs worden uitgereikt. De uitreiking vind plaats op zondag 22 januari, om 16:00 in het Fotomuseum in Den Haag.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Dutchhikes

Geen link naar de nominaties, of mis ik het?

afbeelding van Julian

Die ontbrak inderdaad, toegevoegd!