Nominaties Zilveren Camera 2009 bekendgemaakt

Julian 902 0
De nominaties voor de Zilveren Camera 2009 zijn bekendgemaakt. In de categorie Binnenlands Nieuws gaan de nominaties naar Robin Utrecht, Maarten van Haaff en Unai Risueño.

De drie fotografen zijn genomineerd in de categorie binnenlands nieuws met een enkele foto. Een van deze beelden zal de Zilveren Camera 2009 in de wacht slepen. Robin Utrecht maakte zijn foto bij de aanslag op Koninginnedag, Maarten van Haaff fotografeerde het wrak van het neergestorte Turkish Airlines-toestel en Unai Risueño legde de paniek op Schiphol vast na dit ongeluk.

Bij de series is Pim Ras genomineerd voor zijn documentatie van het Koninginnedagdrama, Marcel van den Berg bracht de Q-koorts in beeld en Robin van Lonkhuisen is genomineerd voor zijn serie over de Turkish Airlines-ramp.

Alle nominaties zijn vanaf nu te bekijken op de website van de organisatie. Op 24 januari 2010 worden de prijswinnaars bekendgemaakt. De winnende en genomineerde foto’s zijn vervolgens te zien in een tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag.