Nominaties TheaterFotoPrijs 2011 bekend

Julian 2180 0
Uit meer dan tweehonderd inzendingen zijn vijf fotografen geselecteerd die in aanmerking komen voor de TIN TheatherFotoPrijs 2011. De prijs voor de beste spelfoto van een professionele theaterproductie uit het afgelopen seizoen.

De genomineerde fotografen zijn: Joris van Bennekom, Robert Benschop, Hans Gerritsen, Sanne Peper en Leo van Velzen. Laatstgenoemde ging er in 2009 vandoor met de winst. De genomineerde foto's zijn te bekijken op Facebook, ook als je zelf geen account hebt.

'De foto’s zijn intrigerend en geven precies weer waar de voorstelling over gaat. Een mooie mix van emoties en beelden. Bovendien zijn ze van fototechnisch hoge kwaliteit', zegt juryvoorzitter Jan Gras.

Begin november maakt Theater Instituut Nederland (TIN) de winnaar bekend. Aan de TheaterFotoPrijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden. Een deel van de inzendingen neemt het TIN op in zijn collectie, die inmiddels meer dan 100.000 theaterfoto’s bestaat.

Foto © Robbert Benschop

Nominaties TheatherFotoPrijs 2011

  • Joris van Bennekom - NEW Productions - 'Soldaat van Oranje – De Musical' 
  • Robert Benschop - Korzo producties - '2Halves'
  • Hans Gerritsen - Introdans - 'Walk of fame'
  • Sanne Peper - Toneelgroep Oostpool - 'Hamlet'
  • Leo van Velzen - Bos Theaterproducties - 'De Avonden'

Jury

De jury bestaat dit jaar naast voorzitter Jan Gras (directeur van het Agora Theater Lelystad) uit Patricia Steur (fotograaf en documentairemaker), Hans Kemna (casting director en fotografie verzamelaar) en Nellie de Boer (fotograaf en winnaar TheaterFotoPrijs 2010).