Nominaties Steenbergen Stipendium 2011 bekend

Julian 2709 0
De genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2011, de prijs voor jonge fotografen in Nederland, zijn bekend. Hun afstudeerwerk is te zien in het Nederlands Fotomuseum van 3 september t/m 30 oktober 2011. Op 25 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Ook dit jaar kunnen bezoekers hun voorkeur uitbrengen (tot 25 oktober 2011, 13 uur). Donderdag 25 oktober 2011 zal de winnaar van het Steenbergen Stipendium bekend worden gemaakt, net als de winnaar van de Publieksprijs.

De genomineerden zijn:

  • Pieter van den Boogert - Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag
  • Sanne Kabalt - Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht
  • Guus Kaandorp - Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag
  • Raoul de Lange - Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag
  • Lotte Reimann - Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam

Steenbergen Stipendium

Elk jaar bezoekt de jury, deze editie bestaande uit Kim Knoppers (voorzitter), Colette Olof (curator Foam) en Koen Hauser (fotograaf) voor de Steenbergen Stichting de Nederlandse kunstacademies die een aparte afstudeerrichting fotografie hebben.

Het werk van de genomineerden wordt gepresenteerd in een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. De uiteindelijke winnaar van het stipendium voor jonge fotografen ontvangt een bedrag van 5000 euro. Eerdere winnaars zijn Wytske van Keulen, Yvonne Lancet, Andrea Stultiens, Thomas Schlijper, Kim Krijnen, Myne Soe-Pedersen, Petra Stavast, Marcel Borsten, Hannah Horsch, Magdalena Pilko, Mark Vincent Houston, Joris Jansen en Hrair Sarkissian.

Dag van de Fotografiestudent

De middag voorafgaand aan de uitreiking vindt wederom de Dag van de Fotografiestudent plaats, waar gerenommeerde (inter)nationale fotografen hun kennis zullen delen met de jonge lichting Nederlandse fotografietalenten. Thema dit jaar zal zijn de ‘comeback’ van de analoge fotografie.

Lotte Reimann
Me on Cars - Foto © Lotte Reimann

Guus Kaandorp
Goode - Foto © Guus Kaandorp