Nominaties Sony World Photograpy Awards 2009

Julian 1177 0
De genomineerden voor de Sony World Photography Awards 2009 zijn bekend. Tussen de 186 fotografen zitten acht Nederlanders, waarvan twee leden van fotografieforum DutchPhotozone.com

De jury koos uit 36.546 inzendingen van professionele fotografen en 25.370 inzendingen van amateurfotografen. Er werden zes professionals uit Nederland genomineerd: Robin Utrecht  (die vorig jaar de categorie Sport won), Chris de Bode, Manon van der Zwaal, Arjen Zwart, Hans de Vries en Roderick Henderson.

DutchPhotoZone-leden genomineerd

Naast de zes professionele fotografen staan er twee Nederlandse amateurfotografen op de zogenaamde ‘shortlist’. Eline Spek, genomineerd in de categorie ‘Conceptual and Constructed’ en GJ Besselink met een nominatie in de categorie ‘Architecture’. Beide fotografen zijn actief lid van het fotografieforum DutchPhotoZone.com waar ze beter bekend staan als Ellende en GJB.

Met welke foto's de dpz-leden precies zijn genomineerd lijkt niet geheel duidelijk. Zo stuurde Eline naast onderstaande foto ook deze en deze foto in. Het mailtje wat haar op de hoogte bracht van haar nominatie bevatte geen verdere informatie over om welke foto het gaat, aldus Eline Spek.

Foto: Eline Spek - Inzending categorie 'Conceptual and Constructed'

Ceremonie

De uiteindelijke winnaar wordt op 16 april bekendgemaakt tijdens het Sony World Photography Gala in Cannes. Eerder, op 17 maart worden de finalisten bekendgemaakt. De ‘Sony World Photographer of the Year’ wordt gekozen uit de professionele inzendingen en ontvangt tijdens de ceremonie een Iris d'Or, 25.000 dollar en een professionele Sony camera-uitrusting. De winnende amateurfotograaf krijgt 5.000 dollar en een Sony camera-uitrusting.

Een selectie uit de wereldwijde nominaties: