Nominaties Sony World Photography Awards bekend

charlottelipic 1643 0
De genomineerden voor de Sony World Photography Awards 2012 zijn bekendgemaakt. Onder de Nederlanders maken Rob Hornstra, Istvan Nagy en Robin Utrecht kans op een winnende titel. Hun foto's behoren tot de categorieën 'Arts and Culture', 'Panoramic' en 'Sports'.

Ook Nederlanders Jeroen Hofman, David de Jong, Sanne Maloe Slecht en Patricia van de Camp zijn in de shortlist opgenomen. In totaal behoorden maar liefst acht Nederlanders tot de genomineerden.

112.000 professionele fotografen stuurden dit jaar hun werk in, samen met amateurfotografen uit maar liefst 171 landen. De professionele wedstrijd bevat veertien categorieën. Deze zijn weer opgedeeld in drie subgenres. De fotograaf die zich dit jaar Sony World Photography Awards Photographer of the Year mag noemen, krijgt een geldprijs van 25.000 dollar en een volledige sony-camerauitrusting.


Genomineerde foto © Rob Hornstra

De amateurwedstrijd is dit jaar in drie categorieën verdeeld. De winnaar in de amateurgroep ontvangt 5.000 dollar en eveneens een professionele Sony-camera.

De gelukkige winnaars worden 26 april bekend gemaakt. De uitgekozen foto's worden tentoongesteld als onderdeel van het World Photo London fotografiefestival.


Genomineerde foto © Robin Utrecht