Nominaties Prinsjesfotoprijs 2016 bekend

Nominaties Prinsjesfotoprijs 2016 bekend

Jasper van Bladel 731 0
Een jury onder leiding van voormalig Volkskrant-fotograaf Bert Verhoeff heeft vijf foto's genomineerd voor de Prinsjesfotoprijs 2016 - de prijs voor de beste foto van het afgelopen parlementaire seizoen 2015-2016.

De Prinsjesfotoprijs is de prijs voor de beste foto van het afgelopen parlementaire seizoen 2015-2016. Degenomineerde foto's zijn van vier fotografen, te weten: Bart Maat (ANP, met twee foto's), Marcel van denBergh, Martijn Beekman (ANP) en de winnaar van 2015, Dirk Hol.

Aan de prijs, die sinds 2014 elk jaar wordt uitgereikt, is een geldbedrag van € 2.500 verbonden. De Prinsjesfotoprijs is onderdeel van het Prinsjesfestivaldat rond Prinsjesdag op en rond het Binnenhof wordt gehouden.

PvdA-leider Diederik Samsom feliciteert de nieuwe Tweede Kamervoorzitter en partijgenote Khadija Arib, direct na haar verkiezing (Bart Maat)

September

De winnaar van de Prinsjesfotoprijs wordt op vrijdag 16 september bekendgemaakt tijdens een bijeenkomstin de Eerste Kamer waar ook de prijs voor het beste politieke boek van het afgelopen jaar wordt uitgereikt. DePrinsjesfotoprijs wordt uitgereikt door de Eerste Ondervoorzitter van de Eerste Kamer, Anne Flierman

Premier Mark Rutte, minister Ard van der Steur en staatssecretaris Klaas Dijkhoff kijken tijdens een debat verrast op naar de publieke tribune (Dirk Hol)

Jury

De jury van de Prinsjesfotoprijs bestaat elk jaar uit fotografen, politici en journalisten. In 2016 bestond de jury uit: fotograaf Bert Verhoeff (voorzitter), Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA), Eerste Kamerlid Marijke Vos (GroenLinks), parlementair journalist Jos Heymans (RTL), fotodocente Lotte Sprengers en fotograaf Gerhard van Roon (secretaris).

PVV-leider Geert Wilders is op straat amper zichtbaar tussen alle veiligheidsmensen (Marcel van den Bergh)

Plasterk

De Prinsjesfotoprijs werd in 2014 gewonnen door David van Dam (NRC) met een foto van een vermoeide minister Plasterk op de achterbank van zijn dienstauto na een nachtelijk debat in de Tweede Kamer en in 2015 door freelance fotograaf Dirk Hol met een foto van een eenzaam ogende minister Kamp tijdens een debat in de Tweede Kamer over de gaswinning in Groningen.

Minister Ard van der Steur scherp in beeld op de achtergrond van een kluwen Tweede Kamerleden (Bart Maat)

Meer informatie is hier te vinden.

Toevallige ontmoeting van minister Jeroen Dijsselbloem en staatssecretaris Eric Wiebes en echtgenotes op Prinsjesdag op straat met twee jongeren in klederdracht (Martijn Beekman)

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper