Nominaties Photo Academy Award 2010 bekend

Julian 1310 0
De jury heeft ruim 2100 foto’s en tientallen fotoboeken en multimedia inzendingen bekeken, gediscussieerd en haar oordeel geveld: de nominaties voor de Photo Academy Award 2010 zijn bekend.

Dit jaar zijn er, naast de overall winnaar van de Photo Academy Award, nog vijftien prijzen te winnen. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in het Fotomuseum in Den Haag. Het werk van alle winnaars en genomineerden verschijnt daarnaast in de DIGIFOTO Pro: TPAA 2010 Special Edition.

Recordaantal inzendingen

In totaal hebben 174 jonge fotografen werk ingezonden, afkomstig van 19 fotografieopleidingen in Nederland en België. De deelnemers waren samen goed voor 2150 foto’s en ook de nieuwe categorieën ‘Fotoboek’ en ‘Multimedia’ waren populair met bijna 40 fotoboeken en 15 multimedia inzendingen.

Gerenommeerde jury

De onafhankelijke jury van de Photo Academy Award bestaat uit curatoren, beeldredacteuren en art directors van gerenommeerde organisaties in het werkveld. De jury wordt voorgezeten door fotograaf Carli Hermès. Een compleet overzicht van alle juryleden is te vinden op de website van de organisatie.

Nominaties

Het werk van alle genomineerde fotografen is te zien op de Photo Academy Award-website. Onderstaande een greep uit de genomineerde foto's.

Foto © Rianne van Duijnhoven - My Africa

Foto © Mirjana Vrbaski - Girl

Foto © Saartje van de Steene - Kinderportret

Foto © Sylvia Heunks - Nous Attendons

Publieksjury

Dit jaar kan ook het publiek voor het eerst haar oordeel geven. Om deel uit te maken van de publieksjury en te stemmen op alle genomineerden van de Photo Academy Award 2010 kan je je vanaf nu aanmelden op de website. Je kan je stem uitbrengen tot en met 13 augustus. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een Leica X1 digitale camera.

Uitreiking Photo Academy Award 2010

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 9 september a.s. wordt in het Fotomuseum in Den Haag bekend gemaakt wie er in de prijzen zijn gevallen en wie zich een jaar lang Photo Academy Award winnaar mag noemen. Deze overall winnaar ontvangt de hoofdprijs van 5000 euro beschikbaar gesteld door de VandenEnde Foundation en krijgt een publicatie in DIGIFOTO Pro Magazine.

DIGIFOTO Pro Special Edition

Het werk van alle genomineerden wordt opgenomen in de DIGIFOTO Pro TPAA Special Edition en zal vanaf 28 augustus te zien zijn tijdens de expositie in het Fotomuseum in Den Haag. Hierna zal de expositie doorreizen naar onder andere Amsterdam, Antwerpen, Eindhoven, Groningen en Rotterdam.