Nominaties 'One Minutes' bekendgemaakt

Redactie 683 0
De genomineerden in de 'One Minutes'-competitie van de GKf zijn bekend. 23 studenten maakten een korte film over een fotograaf van de beroepsvereniging. Uit vijf nominaties wordt tijdens het GKf-festival op 23 oktober een winnaar gekozen.

GKf, de beroepsvereniging voor fotografen, schreef in samenwerking met The One Minute Foundation een opdracht uit aan fotografiestudenten om een 'One Minute film' te maken over een (historische) GKf fotograaf. Vijf opleidingen deden mee en 36 studenten schreven zich in. De jury, bestaande uit Jos Houweling (initiatiefnemer The One Minute Foundation), Aliona van der Horst (filmmaakster), Annaleen Louwes (fotograaf) en Annelies Kuiper (intendant documentaire fotografie Fonds BKVB), heeft zich verbaasd over het feit dat dertien studenten blijkbaar voortijdig afhaakten. Slechts enkelen deden dit met bericht.

Inzendingen

De 23 overgebleven kandidaten maakten volgens de organisatie veel goed. “De inzendingen waren grotendeels van hoge kwaliteit, met veel liefde voor de fotografie, goede verzorging, originele invalshoeken en vol verrassingen.” De jury was onder de indruk over hoe de makers binnen een minuut een volledig verhaal wisten te vertellen. Opvallend was wel dat geen van de inzenders kritisch stond ten opzichte van zijn/haar onderwerp. Enkele inzendingen lazen zelfs als een reclamefilm voor de desbetreffende fotograaf. 

Nominaties

De genomineerden zijn Roos Trommelen met een filmpje over Ed van der Elsken, Philip Schuette over Jan Versnel,  Maurice van Es over Wil van Iersel,  Lukas Heibges en Teun Hermsen over Bob Bronshoff en Simone Engelen over Ata Kando. Op het Belgische duo van het St. Joost na, komen alle inzendingen van studenten van de KABK.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie