Nominaties Foto Kees Scherer Prijs bekend

Redactie 1003 0
De nominaties voor de tiende editie van de Foto Kees Scherer Prijs voor het mooiste fotoboek zijn dit weekend bekendgemaakt. De gelukkigen zijn Andrea Stultiens, Henk Wildschut en WassinkLundgren.

De prijs wordt elke twee jaar door de Stichting FotoArchief Kees Scherer uitgereikt aan de fotograaf die het beste fotoboek van de afgelopen twee jaar maakte. Om kans te maken op de prijs moet je een Nederlandse of permanent in Nederland gevestigde, professionele fotograaf zijn. Aan de uiteindelijke winnaar wordt een geldprijs van vijfduizend euro uitgereikt.

Drie nominaties

Dit jaar werden Andrea Stultiens, Henk Wildschut en WassinkLundgren genomineerd voor de prijs. Alle drie publiceerden zij hun boek in 2010. Stultiens kreeg de nominatie voor haar boek ‘The Kaddu Wasswa Archive’, een visuele biografie van de Ugandees Kaddu Wasswa die zijn waardevolle activiteiten voor zijn leefgemeenschap documenteerde.

Met ‘Shelter’ werd ook Henk Wildschut genomineerd. Zijn werk richt zich op verblijfplekken van illegale immigranten in Europa. Als derde kreeg WassinkLundgren, een samenwerking tussen Thijs groot Wassink en Ruben Lundgren, een nominatie voor ‘Tokyo Tokyo’. Voor dit boek fotografeerde het fotoduo twee maanden lang het leven in Tokyo.

Foto © Henk Wildschut                                                Foto © Andrea Stultiens  

Uitreiking

Wie de prijs uiteindelijk krijgt toegekend wordt bekendgemaakt tijdens het Fotofestival Naarden dat van 21 mei tot en met 19 juni 2011 plaatsvindt.

Foto © WassinkLundgren

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie