Noktor 23mm f/1.7 voor Sony NEX

Noktor werkt aan 23mm f/1.7 voor Sony NEX

jesse kraal 2097 0
SLR Magic, het bedrijf achter de Noktor 50mm f/0.95, werkt aan een 23mm f/1.7 voor Sony NEX-camera's. Er is een foto op net verschenen die met dit objectief gemaakt zou zijn. Twaalf diafragmabladen moeten het objectief een zachte bokeh geven.

De objectieven van SLR Magic zijn voornamelijk gebaseerd op cctv-objectieven, ofwel objectieven van beveiligingscamera's. Voor de nieuwe 23mm f/1.7 is naar verluid gekeken naar objectieven uit de filmindustrie. Zo zou een diafragma met 12 bladen moeten zorgen voor een prettige bokeh.

De testfoto die op sonyalpharumors.com verscheen, is niet echt een foto waarmee je objectieven gaat verkopen. De bokeh rechtsonder lijkt ook wat onrustig, maar de foto is te klein om een goed oordeel te kunnen geven. We moeten het definitieve exemplaar dus nog even afwachten. Deze komt waarschijnlijk nog in december van dit jaar.

Met zijn brandpunt en lichtsterkte lijkt de Noktor Hyperprime vooral de Zeiss 24mm f/1.8 in het vizier te hebben. De prijs van het nieuwe objectief ligt waarschijnlijk met zo'n 499 dollar flink onder de prijs van de Zeiss. Daarvoor moet je wel de mogelijkheid om automatisch scherp te stellen inleveren.

Noktor
De testfoto die op het net verscheen. Een aantal exif-gegevens zijn niet bekend, elektronische koppeling tussen camera en objectief is waarschijnlijk niet aanwezig.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse