'Nokia werkt aan Windows Phone met PureView'

jesse kraal 1479 0
Nokia heeft met de 808 PureView verreweg de beste cameratelefoon op de markt. Tenminste, als je kijkt naar het cameradeel. De telefoon zelf kan met zijn verouderde besturingssysteem niet op tegen de huidige iPhones en Android-toestellen. Nokia lijkt echter aan een opvolger met Windows Phone 8 te werken.

Volgens techsite The Verge werkt Nokia aan een smartphone met het besturingssyteem Windows Phone 8 en de cameramodule die we kennen uit de 808 PureView. De camera zal dan ook worden toegevoegd aan de Lumia-lijn. Deze wordt naar het schijnt onder de codenaam 'Eos' ontwikkeld. Die naam hebben we eerder gehoord...

We hebben echter geen enkele reden om aan te nemen dat Canon om wat voor reden dan ook betrokken is bij Nokia's Eos-project. Het gaat vermoedelijk ook om een codenaam, wellicht krijgt de nieuwe PureView-telefoon bij de lancering gewoon een nieuw rugnummer.

De huidige 808 PureView heeft een Carl Zeiss-objectief en dit glaswerk gaat zeer waarschijnlijk ook zijn weg vinden naar de Eos. Ook de 41-megapixelssensor komt naar het schijnt in de nieuwe Nokia te liggen. 

Nokia 808 sensor
Bovenin het schaaltje zie je de sensorunit van de Nokia 808 liggen, daaronder een 8- en 5-megapixelsensor uit andere (onbekende) telefoons.

Daar waar Nokia voor de Windows Phone 8-toestellen nu nog vasthoudt aan kunststof behuizingen, krijgt de Eos vermoedelijk een aluminium huidje. We kunnen niet wachten tot Nokia de EOS op de markt brengt, want Windows Phone is een stuk moderner dan het verouderde Symbian-besturingssysteem op de 808 PureView. Onze ervaringen met die telefoon kun je lezen in onze uitgebreide review.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse