Nokia Ozo prijs bekend - Peperdure VR camera

Nokia Ozo prijs bekend - Peperdure VR camera

Mark Moed 2152 0
Dat het Finse bedrijf Nokia nog steeds actief is wordt bewezen door de introductie van de Ozo, een VR camera voor cineasten. De Ozo is een camera met een bijzondere, ronde vormgeving en een aantal over de body verdeelde objectieven. De Nokia Ozo prijs is nu bekendgemaakt.

Nu virtual reality headsets zoals de Oculus Rift, de Samsung Gear VR, de HTC Vive en de Sony Playstation VR, steeds populairder en betaalbaarder worden zal er ook steeds meer vraag naar VR-content voor deze headsets komen.

Live streaming

Ramzi Haidamus, de president van Nokia Technologies, zegt dat andere bedrijven livestreaming leveren met een beeldhoek van 180 graden, onder meer van NBA wedstrijden en MTV's Video Music Awards. Met de nieuwe Nokia Ozo is echter streaming met 360 graden mogelijk.

Live concert

Om de mogelijkheden en de beeldkwaliteit van de Ozo te demonstreren gaat Nokia een concert van de band Best Coast op het dak van het gebouw van Capital Records filmen en streamen naar een launch event op een afstand van 2 mijl.

Veelzijdig

Haidamus gelooft dat er veel vraag naar 360 graden materiaal zal zijn. 'Geef een nieuwsreporter een Ozo camera en laat de kijker beslissen naar welk deel van het beeld hij of zij kijkt. Je kunt de camera ook boven een patiƫnt hangen waardoor de medische studenten een ongelooflijk veelzijdig weergave van een operatie krijgen.

Nokia OZO prijs - bedoeld voor de professional

Nokia geeft aan dat de Ozo de eerste VR camera voor professioneel gebruik is. Omdat het geluid in VR meer dan 50% van de beleving verzorgt biedt de Ozo ook 360 graden geluidsopname. Nokia Technologies gaat een vestiging in Hollywood openen om dicht bij de doelgroep te zijn. De Ozo heeft een verkoopprijs van 60.000 dollar, maar de VR camera kan in de toekomst ook gehuurd worden.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark