Sony FE 24–105 mm F4 G OSS

Nog meer Sony-nieuws: FE 24–105 mm F4 G OSS

Jasper van Bladel 1820 0
Sony introduceert vandaag naast de A7R III een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 24–105 mm F4 G OSS standaardzoom.

De nieuwe FE 24–105 mm F4 G OSS van Sony biedt volgens de fabrikant hoogwaardige scherpte van hoek tot hoek voor het volledige zoombereik en een prachtig weergegeven 'bokeh' bij alle brandpuntsafstanden.

Deze beeldkwaliteit wordt mogelijk gemaakt door het geavanceerde optische ontwerp met vier asferische lenselementen, waarvan twee type AA lenzen (geavanceerd asferisch). Ook zijn drie ED-glaselementen geïntegreerd (extra low dispersion) die samen met de asferische lenselementen de chromatische aberratie minimaliseren en zorgen dat de hoogste resolutie wordt behaald. Het objectief is uitgerust met Nano AR-coating van Sony om schittering en spiegeling te minimaliseren en maakt gebruikt van een rond diafragma om een hoogwaardig bokeh te leveren waar de G-serie van Sony bekend om staat.

De nieuwe FE 24–105 mm F4 G OSS-lens weegt slechts 663 gram en is daarmee het lichtste objectief in zijn klasse. Naast het compacte ontwerp en de veelzijdige brandpuntsafstand van 24–105 mm heeft hij een minimale scherpstelafstand van 0,38 meter (1,25 ft). Dit maakt ragscherpe close-ups mogelijk. Verder is er ingebouwde optische beeldstabilisatie waardoor het makkelijker is om zonder statief scherpe foto's te maken.

Om snel bewegende onderwerpen te kunnen volgen heeft de nieuwe standaardzoomlens een DDSSM-systeem (Direct Drive SSM) die ook zorgt voor een snelle, stille en exacte AF. Het dubbele motorsysteem versnelt de lensaandrijving voor scherpstelling, zodat plotselinge bewegingen goed worden vastgelegd. Dankzij dit geavanceerde systeem in combinatie met een constant F4-diafragma bij alle brandpuntsafstanden, is de SEL24105G een uitstekende keuze voor zowel foto- als video-opnamen. Het nieuwe objectief heeft ook een aanpasbare scherpstelvergrendeling, een stof- en vochtbestendig ontwerp en een fluorcoating waardoor stof of vet minder snel hechten en gemakkelijker kan worden verwijderd.

Prijs

De FE 24–105 mm F4 G OSS is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor € 1350.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper