Nog meer Sigma-nieuws: 135mm F1.8 DG HSM | Art

Nog meer Sigma-nieuws: 135mm F1.8 DG HSM | Art

Jasper van Bladel 854 0
Nog meer nieuws van Sigma: de Japanse fabrikant komt met de 135mm F1.8 DG HSM | Art. Een lichte tele met een mooie grote opening. Volgens Sigma is het objectief bijzonder geschikt voor portretten en voor bijvoorbeeld concertfotografie.

Het nieuwe 135mm-objectief is door Sigma ontwikkeld om overweg te kunnen met de ultrahoge resoluties van de huidige en toekomstige camera’s. Volgens Sigma levert het objectief een erg goede beeldkwaliteit af, zelfs tot in de hoeken van het beeld.

Lees ook: Nieuw 100-400mm ultra telezoom-objectief van Sigma aangekondigd
Lees ook: Sigma introduceert 24-70mm f/2.8 Art objectief
Lees ook: Sigma komt met lichtsterke ultragroothoek: 14mm F1.8 DG HSM Art

Bokeh

135mm is een populaire brandpuntsafstand en ook een afstand die een waardevolle uitbreiding kan zijn op een standaard- of standaardzoom. De lichtsterkte van f/1.8 zorgt voor een mooi bokeh bij bijvoorbeeld (beeldvullende) portretten.

Het focusmechanisme is voorzien van SIGMA’s floating system. Sigma stelt dat het objectief door vervorming te minimaliseren een onberispelijke kwaliteit levert, aanpassingen door middel van beeldbewerkingssoftware zijn volgens de fabrikant niet meer nodig.

HSM

135mm F1.8 DG HSM | Art  heeft een grote hypersonische motor (HSM). Er is koppel in overvloed waardoor de focusgroep een onovertroffen snelheid levert, zegt Sigma. Zelfs op lagere snelheden worden stabiele prestaties gegarandeerd. De versnellingssensor stelt de positie van de lens vast, waardoor het autofocussystem reageert op wisselende belastingen op de focusgroep. Ook is er een  geüpdatete autofocus-algoritme.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper