‘Nocturne’ mag binnenkort weer online

Julian 515 0
Nocturne, de video die Vincent Laforet schoot met de Canon 1D Mark IV mag binnenkort weer vertoond worden, laat de fotograaf weten. Eerder liet Canon de video verwijderen. De reden blijft onbekend.

Op de Photo Plus Expo in New York presenteerde Laforet afgelopen week de Canon EOS 1D Mark IV. Zijn video Nocturne mocht hij echter niet tonen. Canon verzocht eerder de fotograaf al de video van zijn website te halen. In plaats van Nocturne liet Laforet ‘Reverie’ zien, de video die hij maakte met de 5D Mark II.

Ook vlak na de release van Reverie vroeg Canon Laforet de video offline te halen. Enkele dagen later werd de video weer getoond, op de website van Canon zelf. Nocturne is inmiddels al geruime tijd offline. Op de beurs sprak Laforet met enkele hooggeplaatste mensen binnen Canon USA. Op zijn blog schrijft Laforet dat ze hun verontschuldigingen hebben aangeboden en dat de video binnenkort weer vertoond mag worden.

Waarom Canon verzocht de video offline te halen is nog steeds niet bekend. Ondanks dat de video verwijderd is van Smugsmug en Vimeo zijn kopieën van de film nog te zien op Youtube.