Nix introduceert fotolijst met bewegingssensor

Redactie 1805 0
Fotolijstfabrikant Nix heeft een nieuwe serie digitale fotolijsten op de markt gezet met een innovatieve toevoeging: een bewegingssensor. De Hu-Motion serie gaat automatisch aan en uit zodra er binnen een straal van tweeënhalve meter geen - of juist wel - beweging is.

Door een bewegingssensor in te bouwen zal het lijstje niet meer onnodig aan blijven staan. De fotolijsten in de Hu-Motion (oftewel: Human Motion, menselijke beweging) serie schakelen zichzelf automatisch in als er iemand in een straal van 2.5 meter van de lijst komt, en weer uit als er geen beweging meer is. 

Handen wassen

Uiteraard is de periode dat de fotolijst aan blijft staan in te stellen, van één seconde tot 24 uur. De makers van de Hu-Motion  hebben ook aan andere toepassingen voor de lijst gedacht. Zo is het mogelijk bijvoorbeeld een videoboodschap op te nemen, welke vervolgens automatisch afspeelt als iemand in de buurt komt. Ook worden Hu-Motion lijsten gebruikt in ziekenhuizen, waar ze toiletbezoekers eraan herrineren hun handen te wassen als ze van het toilet komen.

Specificaties

Nix' Hu-Motion serie is beschikbaar in zowel een 8- als 12-inch uitvoering, heeft een resolutie van 800x600 beeldpunten en is te gebruiken met verschillende geheugenkaartjes, waaronder sd, of usb . Bij de digitale fotolijsten wordt ook een afstandsbediening geleverd. Het 8-inch scherm kost 120 dollar, de grotere variant moet 150 dollar opbrengen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie