Nissin MF18 macroflitser met draadloze ttl-functie

jesse kraal 2823 1
Veel fabrikanten houden hun nieuws nog even achter de hand voor na de jaarwisseling. Voor de wat kleinere fabrikanten is het dan een mooi moment om zelf in de spotlight te gaan staan. Zo laat Nissin alvast een nieuwe macroflitser met kleuren-lcd en ttl-functie zien.

Nissin's nieuwe macroflitser beschikt over twee halfronde flitsbuizen en led-modelleerlichten. Je kunt het flitslicht instellen in derde stops van 1/1 tot 1/64 in de normale modus. Daarnaast beschikt de flitser ook over een speciale 'Fine Macro Mode' waarin je de flitser kunt afstellen van 1/128 tot 1/1024 in stappen van 1/6e stop. Onafhankelijk van de gekozen modus, kun je de flitskracht voor beide flitsbuizen apart instellen.

Nissin MF18

Canon of Nikon

Met meegeleverde adapters kun je de Nissin MF18 monteren op de meeste objectieven met een filterdiameter van 52mm tot 77mm. Voor 49mm, 82mm en enkele minder vaak voorkomende maten daartussen in, kun je losse adapterringen aanschaffen. De regeleenheid wordt op de flitsschoen van de camera gemonteerd en komt in een Nikon- of Canon-uitvoering.

Nissin MF18

Draadloze ttl-functie

Nissin onderscheidt zich van andere merken door het gebruik van een kleuren-lcd met grafische menu's voor een aantal van haar flitsers. Ook de MF18 mag hiervan meeprofiteren. Daarnaast beschikt de macroflitser over een draadloze ttl-functie. De MF18 fungeert als master, terwijl je niet alleen bepaalde Nissin-flitsers, maar ook Canon en Nikon Speedlight's kunt gebruiken als slave.

Waarschijnlijk beleeft de Nissin MF18 zijn debuut op de CES-fotobeurs in Las Vegas. Wanneer de MF18 in de winkel ligt en tegen welke prijs, is nog niet bekend.

Nissin MF18

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Taalpurist

"kun je de flitskracht voor beide flitsbuizen appart instellen."
apart

Taalpurist