Nissin brengt radio-ontvanger uit voor Canon- en Nikon-flitsers

Nissin brengt radio-ontvanger uit voor Canon- en Nikon-flitsers

PieterMolenaar 1693 0
Flitserfabrikant Nissin heeft de flitseraccessoire Air R uitgebracht waarmee flitsers van Canon, Nikon en Sony radiografisch aangestuurd kunnen worden door de Nissin Air 1 Commander-radiotransmitter. Daarnaast maakte het bedrijf bekend dit draadloze Nissin Air System-flitsersysteem compatibel te maken met Fujifilm X en Micro Four Thirds.

De Nissin Air R is een klein apparaatje dat in de flitsschoen van een camera van Canon, Nikon of Sony wordt geschoven. De Air R heeft aan de bovenzijde eveneens een flitsschoen waar de rapportageflitser van deze fabrikanten op bevestigd wordt. Met twee draaiknoppen op de Nissin Air R kan achtereenvolgens uit een van de acht beschikbare kanalen en drie flitsergroepen gekozen worden.

Koppelen

Voor de draadloze aansturing van de Nissin Air R kan gebruikgemaakt worden van een camera uitgerust met de Nissin Air 1 Commander-radiotransmitter of door gebruik te maken van de in februari dit jaar uitgebrachte Nissin i60A, een reportageflitser met een richtgetal van 60m en een ingebouwde Nissin Air System-radiotransmitter.

Specificaties   

Het Nissin Air System maakt voor de flitsercommunicatie gebruik van 2,4GHz-technologie, is compatible met TTL-flitssynchronisatie, ondersteunt high-speed-sync tot 1/8000s en heeft een bereik van 30m. De Nissin Air R wordt gevoed door twee AAA-batterijen en is tevens voorzien van een pc-sync-connector.

Nissin maakte verder bekend op zijn Japanse website dat zijn Di700A-flitser en Air 1 Commander ook geschikt gemaakt zullen worden voor de Fujifilm X en Micro Four Thirds..