Nikon werkt aan dslr-fabriek in Laos

Julian 1413 0
Een deel van de Nikon instap- en mid-range-dslr's zullen vanaf oktober in een nieuwe fabriek in Laos in elkaar gezet worden. Momenteel worden dergelijke camera's geproduceerd in Taiwan. Met de nieuwe fabriek mikt Nikon op lagere kosten en de versterking van de productiecapaciteit.

In de nieuwe fabriek in Laos zullen de camera's niet helemaal compleet van de band rollen. Er zullen onderdelen geassembleerd worden, vervolgens worden de camera's weer naar Thailand verscheept om ze helemaal compleet te maken.

Momenteel worden camera's als de Nikon D3200, D5200, D7100 en D600 in Thailand geproduceerd. De topmodellen zoals de D800(E) en D4 worden in thuisland Japan gemaakt. Voor de 1-serie heeft Nikon een fabriek in China.

Toen Thailand in 2011 getroffen werd door een zware overstroming kwamen veel camerafabrikanten in de problemen. Onder andere Nikon ondervond veel hinder van de wateroverlast bij de dslr-productie.

Nu er ook een fabriek in Laos komt, kan Nikon bij een dergelijke natuurramp dus uitwijken naar een andere locatie. Nikon mikt met de nieuwe fabriek ook op kostenbesparing, aldus het persbericht.

De fabriek wordt gebouwd in het Savan Park, een nieuwe industriegebied in Laos. De oppervlakte van de nieuwe productiefaciliteit zal zo'n 12.500 vierkante meter bedragen. In oktober 2013 moet de assemblage van dslr's in Laos van start gaan. Er zullen zo'n 800 werknemers aan de slag gaan.