Nikon wacht af met spiegelloze camera

Julian 1802 0
Nikon overweegt diverse opties als het gaat om spiegelloze camera’s met verwisselbare objectieven. Nikon-president Makoto Kimura zegt het juiste moment af te wachten om in deze nieuwe markt te stappen.

Dat blijkt uit een vraag en antwoordsessie op een sectie van de Nikon-website bedoeld voor investeerders. Recent zijn hier antwoorden gepubliceerd van Nikon-president Makoto Kimura, die ingaat op de toekomstplannen voor de middellange termijn.

Op de vraag wat hij kan vertellen over de nieuwe generatie digitale camera’s, antwoord Kimara dat Nikon diverse opties overweegt als het gaat om spiegelloze camera’s met verwisselbare objectieven. Nikon wacht de juiste timing af, op basis van de marktvraag, alvorens met deze nieuwe generatie digitale camera’s te komen.

Cropfactor

Geruchten over een spiegelloze camera van Nikon gaan al lange tijd in de rondte. Sinds 2009 duiken er regelmatig patenten op waarin een nieuw systeem beschreven wordt. Het gaat om een camera zonder spiegel, met relatief grote sensor. De patenten duiden op een beeldcirkel van 17mm, wat neerkomt op een cropfactor van 2.5x. Daarmee zou het systeem van Nikon een kleinere sensor krijgen dan bijvoorbeeld de Samsung NX en Sony NEX-camera’s met hun aps-c-sensor (cropfactor 1.5x). Een kleinere sensor betekent wel dat ook de objectieven kleiner gemaakt kunnen worden.