Nikon waarschuwt voor scheurende CL-L2 objectieftas

Julian 614 0
De Nikon CL-L2 objectieftas, die geleverd wordt bij de AF-S VR 200-400 mm f/4G, kan mogelijk openscheuren. Sommige tassen bevatten onderdelen van mindere kwaliteit. Nikon gaat de betreffende producten gratis vervangen.

In een mededeling op haar website waarschuwt Nikon voor de scheurende objectieftassen. Het gaat om de CL-L2, een tas die standaard geleverd wordt bij de AF-S Zoom-Nikkor 200-400 mm f/4G IF ED en apart verkrijgbaar is voor gebruik met AF-S of AF-I ED-objectieven van 400, 500 of 600 mm.


Nikon zegt vernomen te hebben dat sommige tassen onderdelen van mindere kwaliteit bevatten, waardoor barsten kunnen ontstaan in de bodem van de tas. In het ergste geval kan de barst openscheuren en belandt de peperdure inhoud op de grond.

De fabrikant biedt haar excuses voor het ongemak en belooft producten waarop het probleem van toepassing is gratis te vervangen. De tassen waarbij de letter T (in een van de twee mogelijke varianten) is afgedrukt op de bodem van de tas zijn wel van voldoende kwaliteit en hoeven niet te worden vervangen.CL-L2 objectieftassen met een T op de bodem hoeven niet te worden vervangen.