Nikon waarschuwt voor 'frauduleuze' D800E-camera's

Julian 1604 0
Volgens Nikon zijn er D800E-camera's in omloop, die feitelijk een D800 zijn, waarvan de behuizing is aangepast. Dat heeft de fabrikant ontdekt nadat dergelijke toestellen ter reparatie aangeboden werden.

In een mededeling op haar website laat Nikon weten dat er gevallen zijn ontdekt van D800-camera's die zijn verkocht als D800E. Dit zou gedaan zijn door de behuizing aan te passen. Volgens Nikon lijkt het erop dat deze frauduleus gewijzigde camera's via internetveilingen en dergelijke in omloop zijn.

De Nikon D800 en D800E verschillen niet veel van elkaar. Wat uiterlijk betreft is enkel het naamplaatje verschillend. Beide camera's beschikken over een 36-megapixel fullframe-sensor. Het belangrijkste verschil is het ontbreken van het low-pass-filter in de D800E. Dit model is iets duurder dan de 'gewone' D800.

Wil je vaststellen of een D800E 'echt' is, dan is dat te controleren door een foto te maken en die weer te geven op de camera. In de uitgebreide weergaveopties wordt de naam van de camera volledig weergegeven. Hoeveel frauduleuze D800E's er in omloop zijn is niet duidelijk.

Nikon D800E fraude