Nikon verwacht flinke groei dslr-verkopen

Julian 1838 0
Nikon verwacht dit jaar 5,4 miljoen spiegelreflexen te verkopen, 26 procent meer dan vorig jaar. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt bij de presentatie van haar cijfers over het eerste kwartaal van het financiƫle jaar 2011-2012.

Het financiƫle jaar van Nikon loopt van april tot maart. Het eerste kwartaal daarvan is inmiddels achter de rug en hierover heeft Nikon de cijfers bekendgemaakt. Die zien er rooskleurig uit: Nikon verkocht meer camera's dan ooit in de periode april t/m juni. Ondanks de hoge stand van de Japanse yen leverde dat ook een recordwinst op.

Net als Canon stelt Nikon haar verwachtingen naar boven bij. Ook Nikon geeft aan dat het herstel van de aardbeving op 11 maart voorspoediger loopt dan verwacht. De operationele winst moet aan het einde van het jaar oplopen tot 86 miljard yen, 27 procent meer dan Nikon eerder verwachtte.

Canon vs Nikon

Nikon verwacht dit jaar 5,4 miljoen digitale spiegelreflexcamera's te verkopen, 26 procent meer dan vorig jaar. Canon maakte recent bekend te verwachten dit jaar 7,3 miljoen dslr's aan de man te kunnen brengen.

Daarnaast denkt Nikon dit jaar 7,6 miljoen objectieven te verkopen. 20 procent meer dan vorig jaar. De verkoopverwachtingen van Canon op gebied van objectieven zijn niet bekend.

De verkoop van compactcamera's groeit volgens de verwachtingen van Nikon met 9 procent naar 15,5 miljoen exemplaren. Canon denkt dit jaar 20 miljoen compacts te verkopen.

Nikon D7000