Nikon vernieuwt 18-200 f3.5-5.6 zoomobjectief

Raymond 1466 0
Nikon heeft vandaag de NIKKOR 18-200 mm F/3.5-5.6G ED VR II aangekondigd. De compacte superzoom vervangt de AF-S DX VR Zoom-NIKKOR 18-200 mm F/3.5-5.6G IF-ED en beschikt over een nieuw zoomsysteem en vernieuwde optiek.

Het zoomobjectief bestaat uit glaselementen met één asferisch element en zeven afgeronde diafragmalamellen. Nieuw is het zoommechanisme. De AF-S DX NIKKOR 18-200 mm F/3.5-5.6G ED VR II bevat een systeem dat voorkomt dat het objectief van zoomstand verandert (doordat het objectief bij kanteling onder zijn eigen gewicht beweegt). Daarbij houdt een nieuwe zoomvergrendeling het objectief ingeschoven wanneer het wordt meegenomen.

De AF-S DX NIKKOR 18-200 mm F/3.5-5.6G ED VR II is ook voorzien van een verbeterde Super Integrated Coating. Deze coating bestaat uit meerdere lagen voor het lenselement die beeldschaduwen en lensflare vermindert en moet zorgen voor een betere beeldkwaliteit en contrast.

Volgens Nikon zorgt de beeldstabilisatie voor 4 stops winst. Het objectief weegt 562 gram. De filtermaat is 72mm. De kortste scherpstelafstand is 50cm.

Het zoomobjectief is vanaf begin september verkrijgbaar voor een verwachte adviesprijs van € 949,-.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond