Nikon Spots: professionele fotograaf in je mobiel

Redactie 971 0
Nikon Nederland lanceert Nikon Spots; een website en mobiele app waarmee profs hun foto's van trekpleisters in Nederland met consumenten kunnen delen. Bij deze zogenoemde spots worden tips over het standpunt en de compositie gegeven.

De 'spots' worden ingezonden door professionele fotografen die met Nikon-apparatuur fotograferen (Nikon Professional Services-leden). De fotografen zorgen zelf voor extra informatie en links bij de locaties.

Persoonlijk instructeur

Consumenten kunnen op hun mobiele telefoon zien welke spots er in hun buurt zijn en hoe ze daar een 'professioneel ogende' foto van maken. Volgens René van Dijk van Nikon Nederland, bedenker van het concept, is het 'Alsof er een professionele fotograaf als persoonlijk instructeur met je mee loopt'.

Op dit moment hebben fotografen spots in Amsterdam en Rotterdam aangeleverd. Het gaat onder meer om toeristische om plekken, verrassende architectuur en kunstobjecten, parken en plekken voor reportages en portretten. Nikon hoopt binnenkort het project uit te breiden naar meerdere steden in Nederland.

Layar

Spots ter plekke bekijken? Dat kan via een speciale laag voor de 'Augumented Reality' applicatie Layar (beschikbaar voor iOS en Android). Zonder smartphone zijn de plekken te zien op de website nikonspots.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie