Nikon Spots nu échte app

jesse kraal 3617 1
Nikon Spots bestond al een tijdje, maar een echte app was het niet. Je moest Spots via je browser benaderen. Nu is er dan ook een echte app beschikbaar voor zowel iOs als Android. Via de app krijg je tips over het fotograferen van de plek waar je je bevind.

Nikon Spots maakt gebruik van Layar, een techniek waarbij gps wordt gekoppeld aan je camera.  Kijk met je smartphone om je heen en je ziet foto's van professionele fotografen, gemaakt op de plek waar jij bent. Via de app krijg je van dezelfde fotografen uitleg over hun foto en tips om hetzelfde object  op een mooie manier vast te leggen.

De app beperkt zich momenteel tot Nederland en dan vooral Amsterdam en Rotterdam. Alles bij elkaar bevat de app nog geen tachtig foto's en dat maakt de bruikbaarheid wat beperkt. Nikon belooft het aantal foto's in de komende weken, maanden en jaren uit te breiden met meer 'spots'.

De app is gratis te downloaden via de App Store en de Android Market.

Nikon Spots

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

"waar je je bevind."
dt

Taalpurist