Nikon sluit aan bij De Fotoprijs

Redactie 491 0
Vijf jaar geleden nam het Verbond van Verzekeraars het initiatief voor een jaarlijkse fotoprijs, aanvankelijk alleen voor eindexamenstudenten aan kunstacademies.

De Fotoprijs, zoals hij heet, is uitgegroeid tot een toonaangevende prijs voor alle beroepsopleidingen in de fotografie. Nikon Nederland heeft zich verbonden aan De Fotoprijs. Hierdoor is de prijzenpot beter gevuld en staat De Fotoprijs nu ook open voor meer deelnemers. De prijsuitreiking door een prominente jury en de feestelijke opening van de expositie is eind maart in museum het GEM in Den Haag.

De Fotoprijs is bedoeld om jonge aanstaande beroepsfotografen te stimuleren en om ze een steun in de rug te geven bij de start van hun carrière. Dit jaar zijn er voor het eerst twee categorieën. De hoofdprijs ter waarde van 6.000 euro is bedoeld voor studenten die dit jaar afstuderen. Ook krijgt de winnaar een opdracht van het Verbond van Verzekeraars en Nikon. In de tweede categorie deelnemers (alle overige studenten in de fotografie) gaat de beste student met 4.000 euro naar huis.

Elk jaar krijgt De Fotoprijs een specifiek thema. Het thema van dit lustrumjaar is ‘Een schitterend ongeluk’. De inzending sluit op 28 december a.s. Van de vijftig beste werken in beide categorieën zal de hele maand april 2008 een expositie te zien zijn in het GEM te Den Haag. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. Dit jaar hebben in de jury zitting: Rineke Dijkstra, fotograaf; Wim Melis, curator van de stichting Noorderlicht uit Groningen; Hripsimé Visser, conservator fotografie van het Stedelijk Museum te Amsterdam en Adri de Vries, directeur van de Stichting Sire.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie