ASML zou patenten van Nikon gebruiken

Nikon sleept Nederlandse chipfabrikant ASML voor de rechter

Redactie DIGIFO... 675 0
Nikon heeft de Nederlandse chipfabrikant ASML voor de rechter gesleept wegens onwettig gebruik van patenten van de camerafabrikant. Nikon vraagt om stopzetting van de productie van de producten die ASML hiermee maakt en eist een schadevergoeding.

De fabrikant uit Veldhoven produceert chipmachines die gebruik maken van immersietechnologie waarmee lichtbundels waarmee schakelingen worden geƫtst op plakjes halfgeleidermateriaal met behulp van een laagje vloeistof nog scherper worden gesteld. Volgens Nikon gebruikt ASML hiervoor een techniek die door het Japanse cameramerk is ontwikkeld en waarvoor het bedrijf aanhoudende en substantiƫle investeringen heeft gedaan.Nikon sleept Nederlandse chipfabrikant ASML voor de rechterLees ook: Alles over sensoren

ASML ontkent patentbreuk

ASML ontkent met klem dat het inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Nikon en geeft aan zich in elke rechtszaak krachtig te verdedigen. Peter Wennink, de bestuursvoorzitter van het bedrijf uit Veldhoven, laat weten de gang naar de rechter ongefundeerd en onnodig te vinden. Hij was liever met Nikon aan de onderhandelingstafel gaan zitten om zo tot een oplossing te komen, maar daar is volgens Wennink geen enkele serieuze poging toe gedaan.

Kijk voor meer informatie op deze site van ASML.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie